Puppy's in de trimsalon

Krijgt u binnenkort een pup in huis of heeft u misschien al wel een kleintje rondlopen? Maak dan gauw een afspraak voor een puppygewenning, want hoe eerder een pup in de trimsalon komt, hoe beter het is!

In de eerste weken dat uw pup in huis is, is alles nog nieuw. Dit is een goed moment om de trimsalon te introduceren! Het liefst zelfs al wanneer ze tussen de 12 en 16 weken oud zijn. Hierdoor kan de pup al vroeg wennen aan alle geurtjes en geluiden en is het op latere leeftijd niet meer vreemd dat er aan hem ‘gefrunnikt’ wordt. Als u pup 20 weken oud is kunnen we hem voor het eerst gaan knippen en weten ze al een beetje wat ze te wachten staat!

Tijdens een puppygewenning geven we uw pup eerst even de tijd om de omgeving in hem op te nemen en om aan ons te wennen. Daarna wordt uw pup heerlijk gewassen, zodat hij alvast kan wennen aan het water en de föhn. Tussendoor kan uw pup even rustig bijkomen en spelen in onze salon. Naast het wassen en het föhnen zullen we de pup kort kennis laten maken met het trimmen door hem even te borstelen, zijn nageltjes te knippen, zijn voetjes te knippen en zijn oogjes vrij te knippen. De gewenning zal uiteraard niet te lang duren, omdat een pup zich nog niet zo lang kan concentreren. Tussendoor zullen we u persoonlijk advies geven, passend bij uw pup. Misschien heeft u al wat trimbenodigdheden in huis. Neem dit dan gerust mee. We kijken graag even met u mee of dit materiaal geschikt is voor uw hond.  

Naast de gewenning in de trimsalon, is het ook belangrijk dat uw thuis alvast aan de slag gaat. Kijk bijvoorbeeld af en toe is in zijn oortjes of naar zijn tandjes. Zorg ervoor dat u elk plekje mag aanraken. Dit zorgt ervoor dat uw pup went aan al deze aanrakingen. Daarbij is het belangrijk om uw pup op het juiste moment te belonen! Laat dus niet los als uw pup begint te trekken en te happen. Dit zal hij namelijk onthouden en de volgende keer zal hij dit gedrag opnieuw vertonen om onder de behandeling uit te komen. Houd hem rustig vast en laat pas los als hij weer rustig is. Uiteraard kan dit lastig zijn, want uw pup kan trekken, krabben gillen of bijten, maar u bent de baas, dus blijf streng. Beloon het positieve gedrag! Hij zal leren dat verzetten geen zin heeft en dat het alleen maar leuker en fijner is als hij rustig blijft. 

Samen zorgen we ervoor dat het een feestje is om de vacht van uw hond te verzorgen! Zowel thuis als in de trimsalon!