Bij Trimsalon Caja bieden wij verschillende behandelingen voor uw hond, kat konijn en cavia.

Alle volledige trimbehandelingen voor uw hond bij Trimsalon Caja zijn inclusief:

  • Wassen
  • Föhnen
  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken

Om optimaal resultaat te kunnen leveren is het belangrijk dat uw hond bij ons gewassen wordt met professionele shampoo en conditioner. Dit betekent dat uw dier altijd eerst gewassen wordt voordat wij verder gaan met de behandeling. Daarnaast werken wij niet met ons materiaal op ongewassen vachten vanwege de snelle slijtage die dit oplevert.

*Uiteraard zijn er wel eens uitzonderingen of bijzonderheden waardoor een hond niet gewassen kan worden. Dit gaat altijd in overleg en wij zullen samen met u als eigenaar overgaan naar een passende oplossing.

Alle volledige trimbehandelingen voor uw kat, konijn of cavia zijn inclusief:

  • Nagels knippen
  • Oren schoonmaken

Het is niet altijd nodig om uw kat, konijn of cavia te laten wassen. Het is mogelijk om uw kat eventueel te laten wassen. Dit kunt u aangeven bij het maken van een afspraak. Veel dieren laten dit goed toe, maar voor sommige katten kan dit onnodige stress opleveren. Afhankelijk van uw dier kijken we of dit eventueel noodzakelijk is.


Wassen – U kunt ook bij ons terecht om enkel uw dier te laten wassen en te föhnen. Dit is niet mogelijk voor honden met stokhaarvachten, zoals bijvoorbeeld Berner Sennenhonden, Newfoundlanders, etc. Voor deze honden is een ontwolbehandeling nodig.

Knippen/scheren – Hierbij wordt uw dier in elk gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw dier ernstige klitten heeft wordt het dier in overleg geschoren op een kortere lengte om pijn te voorkomen. Het welzijn van uw dier staat altijd voorop. Het knippen en scheren wordt vooral toegepast bij Doodles, Poedels, Bichons, Maltezers, Boomers, Shih-tzu, etc.

Uitdunnen/effileren – Deze techniek passen we vooral toe bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Hierbij wordt het dode haar eruit geplukt en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en in model gebracht.

Ontwollen – Deze techniek wordt vooral toegepast op Bernen Sennen, Herders, New Foundlanders, etc. Hierbij wordt het loszittende onderwol los geblazen na het wassen. Hierna wordt de hond nog goed geborsteld en verder in model gebracht.

Plukken/strippen - Deze techniek wordt vooral toegepast op ruwharige vachten, zoals Teckels, Cairn Terriërs, Border Terriërs, etc. Hierbij wordt het dode haar met de hand verwijderd en behoudt de vacht zijn harde structuur en volle kleur.

Let op: Op dit moment nemen wij helaas geen nieuwe plukhonden meer aan.

Nagels knippen – Wanneer de nagels te lang zijn kan dit voor veel ongemak zorgen bij uw dier. Wij controleren en knippen de nagels van uw dier bij iedere behandeling. U kunt ook bij ons terecht om alleen de nagels van uw dier te laten knippen.

Gebitsreiniging – U kunt ook bij ons terecht voor het reinigen van het gebit. Bij honden en katten moeten de tanden eigenlijk dagelijks gereinigd worden, maar dit gebeurt vaak niet en hierdoor ontstaat er veel tandsteen en tandplak. Dit gaat het tandvlees irriteren. Het gevolg hiervan zijn vaak ontstekingen en tanduitval. De gebitsreiniging kan alleen gedaan worden als uw dier het toelaat.

Puppygewenning - Indien u een pup in huis heeft, is het erg belangrijk om de pup zo snel mogelijk te laten wennen aan de trimsalon. Vaak doen we dit wanneer ze tussen de 12 en 16 weken oud zijn. Tijdens de puppygewenning laten we uw pup kennis maken met alle geuren, geluiden en indrukken uit de trimsalon. Voor meer informatie kunt u onze Blog lezen over puppy's in de trimsalon!