Hydro- en ozontherapie in de hondenwhirlpool!

De belangrijkste voordelen van een spabehandeling zijn reiniging, herstel, hydratatie, huidverjonging, verbetering van de bloedcirculatie en metabolisme, evenals reguleren van het PH-balans van de huid en verbetering van het algemene welzijn van uw hond. Als uw hond last heeft van droge huid en vacht, klitten, schilfers, schimmels, irritatie na een allergische reactie dan is een spabehandeling de ideale oplossing.

Hydrocirculatietherapie
Bij hydrocirculatie wordt de bloedcirculatie gereactiveerd. Deze behandeling is vooral geschikt voor oudere honden, honden met overgewicht of honden die weinig of niet bewegen. Hydrocirculatie is goed voor balans en stabiliteit, spiermassa/spierkracht, flexibiliteit, voorkomt blessures en vermindert pijn, stijfheid en zwellingen.

Ozonspa therapie
Ozon staat bekend om zijn sterke antibacteriële functie en is werkzaam tegen een hele variatie aan huid -en vachtaandoeningen. Door de combinatie van bubbels en ozonwater gaat de werking tot diep in de huid. Ook deze behandeling kan preventief worden ingezet bij hondjes die gevoelig zijn voor huid -en vachtaandoeningen. Ozontherapie is onder anderen goed voor het genezen van wonden en om het immuunsysteem te stabiliseren. Deze behandeling verbeterd de genezingsprocessen van wonden of zweren, huidziektes en huid en haren van uw hond. Ozontherapie is dus erg geschikt bij stressvolle situaties, allergieën en overmatig fysieke spanning.

Spa + behandelingen
Naast de reguliere ozon & hydrotherapie behandeling is het ook mogelijk om een spa+ behandeling bij te boeken! Tijdens de spa+ behandeling kunt u kiezen voor kleurentherapie, een haarmasker die we goed laten intrekken door middel van een warmtedoek en/of drogen in de warmtekast.

Waarom kleurentherapie?
Kleurenenergie wordt via alle zintuigen opgenomen. Kleurentherapie herstelt de energiebalans in het lichaam en heeft zowel op gezonde als zieke dieren een positief effect. Doordat kleuren het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleren, kunnen medicijnen beter aanslaan, processen sneller helen en gedrag beïnvloed worden.

Haarmasker met warmtedoek
Een goede conditioner of haarmasker is een essentieel product om een mooie en gezonde vacht te krijgen en haar in optimale conditie te houden. Door de haren te wassen gaan de haarschubben openstaan. Een goede conditioner of een doeltreffend haarmasker helpt de haarschubben weer te sluiten en de vacht te voeden. De formule van een masker is ietwat geconcentreerder en bevat een hoog gehalte aan oliën en vitamines, terwijl een conditioner een reeds verdunde versie is. Ongeacht of je nu een masker of conditioner gebruikt: het resultaat is een glanzende vacht met soepele, gezonde en makkelijk doorborstelbare of kambare haren. Haarklitten worden vermeden en als ze er toch zijn, dan worden ze dankzij een conditioner stukken gemakkelijker uitkambaar. Iedere conditioner heeft zijn eigen werking en is ontworpen voor een specifieke vachtsoort. Sommige conditioners zijn ontwikkeld voor het creëren of toevoegen van volume, andere werken herstellend, beschermen de vacht tegen schadelijke externe factoren, voorkomen haaruitval enzovoorts. 
Zoals gezegd laten we het masker even inwerken met een warmtedoek. De warmtedoek zorgt ervoor dat het masker nog beter in de vacht word opgenomen voor het beste resultaat.

Drogen in de warmtekast
Honden voelen zich erg op hun gemak in de warmtekast. Zo worden ze zonder stress onder juiste temperatuur gedroogd.

De reguliere spabehandelingen zijn exclusief de spa+ behandelingen. Deze zijn los bij te boeken. Alle behandelingen zijn ook in combinatie met een trimbehandeling te boeken. Plan gemakkelijk zelf u afspraak in via onze online agenda of bel gerust voor meer informatie.