Oren schoonmaken, hoe, wat, wanneer?

Oren schoonmaken, hoe, wat, wanneer?

Het is erg belangrijk om de oren van uw hond goed in de gaten te houden. Tijdens een bezoek in onze trimsalon checken wij altijd de oren van uw hond en maken deze schoon indien nodig. Soms komt het voor dat een hond erg vieze oren heeft en veel last van oorsmeer. In dit geval adviseren wij om ook thuis regelmatig de oren van uw hond te reinigen. Ze kunnen hier last van hebben en daarnaast kan dit leiden tot een oorontsteking.

In de video onderaan deze tekst leggen we u graag even kort uit hoe u het beste de oren van uw hond kunt reinigen. Dit doen we met de producten van TropiClean. De combinatie van de oorcleaner en de oor reinigingsdoekjes zorgen ervoor dat u de oren makkelijk en verantwoord kunt reinigen. U brengt als eerst de oorcleaner aan in het oor en masseert dit in door de gehoorgang rustig te masseren. Blijf het oor vasthouden en ga met het reinigingsdoekje door het oor heen. Probeer het zo goed mogelijk schoon te maken en kijk goed hoe vies het doekje wordt. Herhaal dit dagelijks totdat het doekje schoon blijft na het reinigen. Blijf het daarna wel regelmatig goed te checken en herhaal het reinigen indien nodig.

Heeft u vragen over de oren van uw hond of het reinigen hiervan? Vraag ons gerust. De producten van TropiClean zijn verkrijgbaar in onze trimsalon!

Bekijk de video