Nagels knippen, nodig of niet?

De nagels van uw dier zijn erg belangrijk om goed in de gaten te houden. Vaak is dit iets wat thuis wordt vergeten. Toch is het erg belangrijk! Maar waarom eigenlijk?

Als u met uw dier bij ons langskomt voor een trimbehandeling, checken wij altijd de nagels van uw dier en knippen ze indien nodig. Bij veel honden slijten de nagels heel netjes af doordat er bijvoorbeeld veel op tegels gewandeld wordt. Bij de meeste honden is dit niet genoeg en groeien de nagels toch te lang. Als de nagels de grond raken zijn ze in principe te lang. Bij de ene hond kunnen de nagels korter geknipt dan bij de ander, vanwege het leven in de nagel. Dit is gevoelig weefsel waar je absoluut niet in moet knippen.

Als de nagels te lang worden, is er een constante druk op de voeten van de hond. Dit kan een afwijkende stand van de voeten tot gevolg hebben. Te lange nagels zijn pijnlijk om op te lopen en dit zorgt ervoor dat de hond verkrampt gaat lopen. Daarnaast kan dit zorgen voor vervelende ontstekingen. Probeer dit dus altijd te voorkomen.

U kunt ervoor kiezen om zelf de nagels van uw hond te knippen. Dit is alleen aan te raden als u goed weet wat u doet. Vanwege het leven in de nagel, vinden veel eigenaren dit spannend. De hond voelt deze spanning en hier worden ze vaak toch zenuwachtig van. Als u per ongeluk toch in het leven knipt kan het zijn dat uw dier de volgende keer erg angstig wordt van het knippen van de nagels. Om deze reden adviseren wij u om dit aan ons of de dierenarts over te laten.

Wij checken altijd de nagels van uw dier tijdens een behandeling, maar u kunt ook een losse afspraak maken voor het knippen van de nagels. Dus heeft u het idee dat de nagels van uw dier te lang zijn? Wacht dan niet te lang en kom even langs! Maak een afspraak via onze website of bel naar: 06-46025443.