Het tekenseizoen is weer begonnen!

Het tekenseizoen is weer in volle gang en uiteraard merken wij dit ook in de trimsalon. Een teek is vaak ongevaarlijk als deze op tijd verwijderd wordt. Toch kan een tekenbeet voor veel problemen zorgen, dus voorkomen is beter dan genezen!

Je komt ze vooral tegen in hoge struiken en gras. Ze klemmen zich aan uw dier en zuigen zich vol met bloed. Meestal laten ze na een dag of vijf weer los, maar dit hele traject willen we uiteraard liever voorkomen! Tijdens het bloed zuigen van de teek kunnen er ziektes worden overgebracht. De bekendste ziekte is de ziekte van Lyme. De veroorzaker van deze ziekte is de Borrelia bacterie. Deze wordt overgedragen door een beet van een ge├»nfecteerde teek. De kans op besmetting is laag indien de teek vroeg verwijderd wordt. Het liefst binnen 12 uur. Om deze reden is het belangrijk om uw hond dagelijks even te checken op eventuele teken.  

Een teek verwijderen bij uw hond doet u met een speciale tekentang. Heeft u geen tekentang in huis? U kunt hier eventueel ook een pincet voor gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat u de teek zo dicht mogelijk bij de huid grijpt. Maak een draaiende beweging zodat de teek in zijn geheel los komt. Na het verwijderen van de teek kan er een bultje ontstaan. Dit is normaal en absoluut geen reden tot paniek. Na een tekenbeet is de huid vaak ge├»rriteerd. Het bultje verdwijnt vaak na een paar dagen.  

Maar zoals gezegd: voorkomen is beter dan genezen! Er zijn tegenwoordig veel verschillende middelen op de markt die teken voorkomen. Wat is nou het beste? Dat is altijd de vraag. Bij Trimsalon Caja zijn wij voorstander van natuurlijke producten. Om deze reden vindt u bij ons in het assortiment de producten van STOP! Animal bodyguard. Deze producten zijn veilig voor zowel dier als mens. De EM-kralenbanden kunnen op maat en in de gewenste kleur gemaakt worden. Informeer gerust naar de mogelijkheden. We helpen u graag!