Het gebruik van een waterblazer

Het gebruik van een waterblazer

Een belangrijk onderdeel van de vachtverzorging van uw dier is een waterblazer. Een waterblazer is een krachtige föhn speciaal voor uw hond. Deze waterblazer is ook erg geschikt om thuis te gebruiken. Het helpt u om de vacht van uw hond zo goed mogelijk te onderhouden. Vooral bij lange vachten adviseren wij om deze waterblazer te gebruiken.

Een waterblazer is niet alleen handig om water uit de vacht te blazen, (bijvoorbeeld na een wasbeurt of een natte wandeling) maar ook om zand of ander vuil uit de vacht te blazen. Daarnaast is de waterblazer erg belangrijk om klitten te voorkomen en klitten op te sporen. De waterblazer zorgt ervoor dat de haren goed uit elkaar geblazen worden. Op het moment dat de haren in elkaar blijven zitten zorgt dit namelijk voor klitten. Ook op het moment dat u uw hond thuis heeft gewassen, is het erg belangrijk dat u uw dier hierna weer goed droog föhnt. Natte haren die in elkaar blijven zitten zorgen voor klitten en dit kan uiteindelijk snel overgaan in vilt.

Door de hele vacht goed door te blazen, kunt u precies zien waar er eventueel probleemplekken ontstaan. Hier ziet u dat de haren niet meer mooi uit elkaar geföhnd kunnen worden. Op dit moment is het noodzaak om gelijk de borstel erbij te pakken en de klitten er voorzichtig uit te borstelen.

In de video onderaan deze tekst kunt u meekijken met ons gebruik van de waterblazer.

De waterblazer is verkrijgbaar in onze trimsalon en voor meer vragen kunt u uiteraard altijd bij ons terecht!

Bekijk de video