De vachtwissel... een onderschatte fase!

U heeft het ons vast wel eens horen zeggen: De vachtwissel komt eraan.. In deze fase is het ontzettend belangrijk om optimaal te borstelen en dagelijks bezig te zijn met de vachtverzorging van uw hond. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in?

Ergens tussen de 8 en 12 maanden komt uw pup in de vachtwissel. Dit is de fase waarin hij zijn volwassen vacht gaat krijgen. Deze fase wordt vaak erg onderschat. Het lijkt vaak alsof uw pup een hele makkelijke vacht heeft en amper klit, totdat de vachtwissel begint! De puppyvacht is nog niet erg klitgevoelig en zal dus niet snel in de klit schieten. De volwassen vacht daarentegen wel. De fase tussen de puppyvacht en zijn volwassen vacht is dus het heftigst. De klitten ontstaan bijna terwijl je ernaar kijkt. In deze vachtwissel is het ontzettend belangrijk om minimaal 2 keer per dag te blazen en bij het zien van een klit gelijk goed te borstelen.

Wij proberen u altijd zo goed mogelijk voor te bereiden op de vachtwissel. Vaak adviseren wij om uw hond in deze periode iets korter te zetten, waardoor het makkelijker is om hem klitvrij te houden. Echter zien we toch vaak dat dit niet lukt en slaan de klitten binnen een erg korte tijd om in vilt waardoor we de hond helaas kaal moeten scheren. Dit willen we erg graag voorkomen. Trek daarom altijd op tijd aan de bel als u vastloopt in de vachtverzorging of vraag om advies. We helpen u graag om deze lastige fase zo goed mogelijk door te komen!